Skip to content

Return of the whiteboard

Ind imellem er det en befrielse at slippe for teknologi. Især i sundhedsvæsenet, hvor alt efterhånden er gemt bag brugernavne og passwords.

Der er meget godt at sige om den hofteoperation, jeg sidst var igennem på Herlev-Gentofte Hospital, som det nu hedder. Jeg var nu kun på Gentofte. Det skal jeg vende tilbage i et lidt længere format senere.

Men jeg vil lige dele et sløret foto af en totalt gammeldags opfindelse – whiteboardet – som bød mig velkommen på hospitalsstuen med en lille sød tegning og kort, præcis information om, hvad lægen hedder, hvilken sygeplejerske, der “har” mig hvornår – og så et program for dagen efter operationen. Alt andet end raketvidenskab.

Men hvor var det dejlig enkelt og imødekommende.

I øjeblikket deltager jeg i et vanvittig spændende kursus hos fremtidsforskerne Anne Skare Nielsen og Henrik Good Hovgaard fra Universal Futurist. Det kan anbefales til alle, som trænger til et gevaldigt puf ind i egen fremtid – menneskeligt og arbejdsmæssigt. Nå. Men de to arbejder med begreber – de kalder dem dæmoner – som bremser os på forskellig vis. En af dem hedder Komplex-rex. Det er ham, der drukner dig i informationer, systemer, regler, rapporter, og shit og Chanel, som får dig til at føle dig så lillebitte og modløs, fordi du ikke kan overskue det hele.

Jeg vidste ikke, at der fandtes en dæmon ved navn Komplex-rex. Men nu ved jeg, at jeg har mødt ham uendelig mange gange i det danske sundhedsvæsen. Hos opgivende personaler, som henviser til “systemet”, på sundhedsplatformen.dk, minsundhedsplatform.dk, minmedicin, minlæge… fyld selv flere på og føl afmagten, når du egentlig bare vil tjekke din ambulatorietid eller have fat på en bestemt person i hvid kittel.

På Gentofte Hospital har Komplex-rex det ikke så godt inde på stuerne – blandt andet på grund af det her whiteboard. Det er fedt. Enkelt, gammeldags, imødekommende og overskueligt. Det – og tanken bag – håber jeg, at der godt kan være noget fremtid i.

LinkedIn
Facebook

Om Anne

Jeg hedder Anne Meiniche, jeg er journalist, futurist, foredragsholder og “superpatient”. 

Min mission er at fremme en tættere, mere direkte og konkret dialog mellem patienter og sundhedspersonale, så vi kan udvikle et væsen med bedre sammenhæng, mere nærhed og mindre bøvl. Fremtidens patient skal deltage i sit eget forløb.

Du er altid velkommen til at kontakte mig via formularen nedenfor.