Skip to content

Vil du blive klogere på livet som patient?

I januar 2023 udkom min nye bog “Det ser fint ud på røntgen”. Samtidig genudkom min bestseller “To kaffe og en staveplade” i ny forklædning.

Hvis du vil købe personligt signerede bøger (minimum 2 – 200 kr. pr stk.) er du velkommen til at skrive til mig. Så kontakter jeg dig på din mail.

Du får gode rabatter, hvis jeg kan sende flere bøger på én gang – så måske skal du dele med kolleger eller venner? I kan frit vælge mellem bøgerne – de har samme pris. Porto er inkluderet:

  • Jeg signerer og sender 5 bøger for 150 kr. pr stk.
  • Jeg signerer og sender 10 bøger for 135 kr. pr stk.
  • Jeg signerer og sender 15 bøger eller flere for 125 kr. pr stk.
Anne Meiniche
Anne Meiniche - det ser fint ud på røntgen

Det ser fint ud på røntgen

- på reportage som patient

“På vejen ned til anæstesien lagde jeg nu vejen forbi afsnit 4131 – intensivafdelingen, hvor lægerne reddede mit liv. Alene skiltet med afdelingens navn giver mig en stor klump i halsen. Jeg er før gået derhen, men har aldrig vovet mig længere end til skiltet …”  (uddrag fra bogen)

I 2000 blev Anne Meiniche dødeligt kvæstet i en ulykke. En løsreven anhænger torpederede familiens bil og sendte hende og hendes datter 35 timer på operationsbordet og resten af  familien til tælling. Dengang skrev Anne bestselleren To kaffe og en staveplade (2003) om livet som intensiv patient og om kampen tilbage til en hverdag med fire små børn og en krop, der intet ville.

Det ser fint ud på røntgen er fortællingen om, hvordan livet har udspillet sig for Anne siden da. For nok overlevede familien mirakuløst. Men ulykken er fulgt med som livslang ledsager. Anne Meiniche kalder sig i dag “en professionel og alt for erfaren patient“. Med til rollen hører angsten for, hvornår reservedelene sætter ud. Frustrationen over ikke at  blive hørt. Og frygten for, at læger og sygeplejersker, som har holdt hendes liv i deres hænder, forsvinder ud af et presset sundhedsvæsen.

Det ser fint ud på røntgen er derfor også fortællingen om at være patient i et  sundhedsvæsen, hvor omsorgen for patienten glider længere og længere væk.

Bogen udkom den 12. januar 2023

Anmeldelse i Weekendavisen

13. januar 2023
Læs her hvis du har abonnement

To kaffe og en staveplade

- historien om en ulykke

En tidlig oktobermorgen kører Anne Meiniche hjemmefra med mand og fire døtre. På en landevej i Nordsjælland forandres hende liv på ét sekund, da en forkert monteret anhænger løsriver sig fra en lastbil og brager frontalt ind i familiens bil.

Anne Meiniche kvæstes livsfarligt, og hendes seksårige datter brækker ryggen. Efter 28 timer på operationsbordet og fem uger i respirator på Rigshospitalet vågner Anne op med en krop, der er smadret til ukendelighed.

To kaffe og en staveplade er Anne Meiniches beretning om at vende tilbage til livet efter mareridtet, der ellers kun rammer de andre. Om sorg og savn og sejre over dystre prognoser. Og om det pres en helt almindelig familie udsættes for, når det usandsynlige sker alligevel. Bogen er båret af en unik selvoplevet indsigt i et sygehusvæsen, som på én gang er præget af store mangler og imponerende professionalisme. Fortalt fra først til sidst med nøgternhed og stort overskud.

To kaffe og en staveplade er solgt i 55.000 eksemplarer.