Skip to content

Foredrag

Jeg holder foredrag og oplæg for blandt andet ledelses- og medarbejdergrupper, som ønsker at få patienten i centrum som andet end en overskrift. 

Det kan f.eks. være ledelsen eller sygeplejerskerne på hospitalet, ergoterapeuter, fysioterapeuter, sagsbehandlerne i kommunen eller de studerende på professionshøjskolen.

Det ser fint ud på røntgen

– Beretninger fra frontlinjen og bud på fremtiden i det danske sundhedsvæsen fra en “superpatient”.

Mit foredrag “Det ser fint ud på røntgen” tager udgangspunkt i et kæmpe bagkatalog af egne oplevelser og beretninger fra pårørende og medpatienter. Jeg bruger konkrete eksempler, humor og en optimistisk tilgang til at flytte fokus – så vi kan få patienten i centrum i et “venligere væsen”.

Udgangspunktet er, at både patienter og personale fortjener et sundhedsvæsen med bedre sammenhæng, mere nærhed og mindre bøvl. Og at forbedringerne begynder med en konkret og mere direkte dialog – langt fra strategipapirer og politisk mambo-jambo.

Jeg søger en logisk og menneskelig tilgang til patientarbejdet. Det er nemt at konkludere, at ”det ser fint ud på røntgen”, mens det er mere krævende også at stille patienten spørgsmålet “Men hvordan har du det?”

Jeg gør meget ud af dialogen med arrangør inden min optræden, så jeg kan skræddersy alle oplæg og foredrag til deltagerne. Uanset om det er  ledelsen på hospitalerne, de studerende på sygeplejeskolen – eller andre der imellem. 

Indholdet tager udgangspunkt i oplevelser fra mere end 20 år som patient i sundhedsvæsenet – på godt og ondt.

Men vi fortsætter ind i fremtiden. 

  • Fra mere – til bedre
  • Fra patient – til “participant”
  • Fra målbart – til mærkbart
  • Fra pårørende – til  “medrørende”
  • Fra “vi plejer” – til “vi prøver”
  • Fra omstillingsparat – til omsorgsparat

Jeg arbejder meget gerne sammen med andre oplægsholdere om at tilrettelægge præcis den konference eller den temadag, der dækker jeres behov. 

Senest optrådte jeg sammen med journalist og kommunikationsrådgiver Line Gade hos Center for Akutforskning på Aarhus Universitetshospital. Sammen gav vi et oplæg om, hvordan det er at møde akutverdenen som patienter og pårørende – og hvor der er plads til forbedringer.  Du kan læse, hvordan det blev modtaget her på siden.

Hør mere om mine foredrag

Du er altid velkommen til at kontakte mig uforpligtende, hvis du vil høre mere om mine foredrag.