Skip to content

Foredrag og workshops

Jeg holder foredrag og oplæg for blandt andet ledelses- og medarbejdergrupper, som ønsker at få patienten i centrum som andet end en overskrift. 

Det kan f.eks. være ledelsen eller sygeplejerskerne på hospitalet, ergoterapeuter, fysioterapeuter, sagsbehandlerne i kommunen eller de studerende på professionshøjskolen.

Jeg kan – eventuelt i kombination med foredrag – også tilbyde at tilrettelægge og facilitere workshops, hvor vi ser ind i fremtidens sundhedsvæsen. 

Det ser fint ud på røntgen

– Beretninger fra frontlinjen og bud på fremtiden i det danske sundhedsvæsen fra en “superpatient”.

Mit foredrag “Det ser fint ud på røntgen” tager udgangspunkt i et kæmpe bagkatalog af egne oplevelser og beretninger fra pårørende og medpatienter. Jeg bruger konkrete eksempler, humor og en optimistisk tilgang til at flytte fokus – så vi kan få patienten i centrum i et “venligere væsen”.

Udgangspunktet er, at både patienter og personale fortjener et sundhedsvæsen med bedre sammenhæng, mere nærhed og mindre bøvl. Og at forbedringerne begynder med en konkret og mere direkte dialog – langt fra langhårede strategipapirer.

Jeg søger en logisk og menneskelig tilgang til patientarbejdet. Det er nemt at konkludere, at ”det ser fint ud på røntgen”, mens det er mere krævende også at stille patienten spørgsmålet “Men hvordan har du det?”

Jeg gør meget ud af dialogen med arrangør inden min optræden, så jeg kan skræddersy alle oplæg og foredrag til deltagerne. Uanset om det er ledelsen på hospitalerne, de studerende på sygeplejeskolen – eller andre der imellem. 

Indholdet tager udgangspunkt i oplevelser fra mere end 20 år som patient i sundhedsvæsenet – på godt og ondt.

Men vi fortsætter ind i fremtiden. 

  • Fra mere – til bedre
  • Fra patient – til “participant”
  • Fra målbart – til mærkbart
  • Fra pårørende – til “medrørende”
  • Fra “vi plejer” – til “vi prøver”
  • Fra omstillingsparat – til omsorgsparat

Jeg kan tilrettelægge workshops – eventuelt i kombination med et foredrag. Her medbringer jeg fremtidstrends som konkret inspiration til at diskutere, hvad fremtiden bringer – og hvordan vi møder den. Vi tager fat på mulige scenarier og ser på, hvad de betyder for præcis jeres hverdag. 

Jeg arbejder gerne sammen med andre oplægsholdere om at tilrettelægge præcis den konference eller temadag I ønsker. 

Hør mere om foredrag og workshops

Du er altid velkommen til at kontakte mig uforpligtende, hvis du vil høre mere om mine foredrag eller workshops.

Det siger deltagerne:

“Patientens hedeste ønsker til fremtidens sundhedsvæsen” – var titlen på Anne Meiniches oplæg for en sal fuld af SOSU-elever og sygeplejerskestuderende. Det satte gang i tanker og samtaler! Tak for din gode energi og for at sparke rigtig gode dialoger igang. Det har været en fornøjelse at samarbejde med dig om planlægningen! Tak fordi du insisterede på at være med på sparring undervejs”.  

Iben With, Chefkonsulent hos HOSC Holbæk. 

 

“Du ER en kæmpe inspirator, Anne Meiniche 😊👍🏻! Det var en fornøjelse og jeg er ikke et sekund i tvivl om at vores studerende gik hjem med hovedet fuld af rebel-tanker 💪🏻. Jeg vil glæde mig til næste gang – for en sådan skal da komme!” 

Katrine Greve Sørensen, Adjunkt,  Professionshøjskolen Absalon.

 

“Line Gade og Anne Meiniche holdt et meget inspirerende, fængende og provokerende oplæg ved afslutningssymposiet for forskningsprogrammet “Den akutte patient”. Med levende beretninger om det at være akut patient, fik de sat sundhedsvæsnet på spidsen – på godt og ondt. Oplægget vakte stor begejstring hos deltagerne og har givet anledning til kritisk refleksion over mødet med patienter og pårørende. Her en uge senere, lever ekkoet fra oplægget stadig bag hospitalets mure.”. 

Marianne Lisby, Ph.d., MHSc i Akutmedicin, Aarhus Universitetshospital.