Skip to content

Om mig

Anne Meiniche (født 1965)

– journalist, futurist og “superpatient”.

Jeg er uddannet på Danmarks Journalisthøjskole, og har været ansat på blandt andet nyhedsredaktionen på Ritzaus Bureau, i “gravergruppen” på Berlingske og på avisens politiske redaktion på Christiansborg med social- og sundhedsstof som særligt stofområde. 

En voldsom bilulykke satte en stopper for mit liv som reporter, men jeg bruger min erfaring som journalist og kommunikatør til at sætte spot på forholdene i sundhedsvæsenet og til at fremme dialog mellem patienter og sundhedspersonale. 

Jeg er gift med Henrik, som er læge, og jeg er mor til fire voksne piger.

Foredragsholder Anne Meiniche

Pressefotos

Her finder du pressefotos til fri afbenyttelse. Angiv venligst fotografens navn. 

Hvad har fremtiden i posen til sundhedsvæsenet?

Jeg er optaget af, hvad fremtiden bringer for sundhedsvæsenet i almindelighed og patienter i særdeleshed. Og af hvad sundhedspersonale og patienter i forening kan gøre for at påvirke udviklingen.

I 2020 blev jeg medlem af Universal Futurists netværk “Futurist Pro”. Her har jeg arbejdet målrettet med at se på udviklingen i sundhedsvæsenet – I Danmark og i lande, vi kan lære noget af.

Jeg bruger redskaber fra fremtidsforskningen – spotter trends og tendenser og sætter dem i system – og jeg samler på gode og konkrete eksempler, der kan bidrage til debat og bringe positiv udvikling videre.

Skriv gerne til mig, hvis du har et godt eksempel fra din afdeling. Jeg elsker at høre fra folk, der sætter gang i gode ting og sager. Især hvis de kan bredes ud, så mange kan få glæde af dem.