Skip to content

Fra pårørende til medrørende – det duer!

“I psykiatrien er der knaphed på alt – undtagen patienter og pårørende”.

Sådan skriver formanden for Dansk Psykiatrisk Selskab, Gitte Ahle, og formanden for Bedre Psykiatri, Mads Egholm, i et debatindlæg på Altinget.dk

De opfordrer til en systematisk inddragelse af pårørende i psykiatrien, fordi det bevisligt kan bidrage til kortere behandlingsforløb og mindske antallet af genindlæggelser. Til gavn for alle – ikke mindst patienterne.

Hvor meget det batter, kan man se et eksempel på i artiklen. Link nederst på mit opslag.

Jeg synes, det er opløftende, at der er nogle fagfolk – her fra psykiatrien – som så utvetydigt bringer de pårørende på banen som en resurse, vi bør satse meget mere på.

Jeg vil tilføje, at tankegangen burde overføres til mange andre områder i sundhedsvæsenet også. Vi har brug for alle gode resurser, og her er der nogle at tage af – hvis vi bærer os fornuftigt ad, så inddragelsen bliver sat i system og er til at få hånd om for de pårørende. Blandt andet ved forventningsafstemning lige fra begyndelsen – og en klar fordeling af rollerne rundt om patienten.

Pårørende skal ikke være PÅ-hæng. De skal da være MED-spillere. #Frapårørendetilmedrørende ❤️

#fremtidenssundhedsvæsen#patientenicentrum#sundpol

https://www.altinget.dk/sundhed/artikel/psykiatriforeninger-stoerre-inddragelse-af-paaroerende-skal-sikre-et-bedre-behandlingsforloeb
LinkedIn
Facebook

Om Anne

Jeg hedder Anne Meiniche, jeg er journalist, futurist, foredragsholder og “superpatient”. 

Min mission er at fremme en tættere, mere direkte og konkret dialog mellem patienter og sundhedspersonale, så vi kan udvikle et væsen med bedre sammenhæng, mere nærhed og mindre bøvl. Fremtidens patient skal deltage i sit eget forløb.

Du er altid velkommen til at kontakte mig via formularen nedenfor.